Gėlės

2019 metų spalva pagal Pantone

„Gyvas koralas“ (ang. living coral) – 2019 metų spalva! Pantone Color institutas kasmet išrenka spalvą, kuri vyraus per ateinančius 12 mėnesių. Sprendžiant iš visko, šie metai nusimato būti turiningi, įsimintini ir pilni energijos. Tai ką gi atspindi koralinė spalva?

Apie šių metų spalvą

Pantone Color institutas jau 20 metų skelbia metų atspalvį, kuris nustato tendencijas daugelyje mūsų gyvenimo sričių. Sodri koralinė spalva išrinkta 2019 metų spalva dėka savo išskirtinės ryškumo ir švelnumo harmonijos. Šis žvilgsnius pritraukiantis atspalvis spinduliuoja energija, romantika ir švelnumu. Šia natūralia koralinių rifų spalva siekiama priminti apie mus supančią gamtą, apie bendravimo tarpusavyje svarbą ir būtinybę atitrūkti nuo taip greitai besivystančio skaitmeninio pasaulio. Coral living spalva atspindi lengvą komunikaciją, šiltus santykius, skatina veikti bei visuomet judėti pirmyn. Tai simbolis mūsų įgimto poreikio džiaugtis ir būti kartu.

Pantone living coral

Koralinė spalva floristikoje ir dekore

Colar living spalva turės įtakos ne tik mados ar dizaino pasaulyje, tačiau ir floristikoje, dekore ir be abejonės vestuvėse. Šilti koraliniai atspalviai puikiai dera su kitomis spalvomis, todėl juos galima lengvai pritaikyti kuriant savo šventės tematiką ar dekorą. Priklausomai nuo to, kurio efekto norima pasiekti, išskyrėme kelis spalvų derinius, kurie galėtų sukurti jaukią ir malonią atmosferą.

Koralinė spalva dekore

Natūralūs atspalviai

Koralinė spalva puikiai dera su ramiais, pasteliniais atspalviais (smėlio, persikinė, rausva ir kt.). Tokie spalvų deriniai sukuria romantišką ir švelnią aplinką, todėl manome, jog tokios spalvų kombinacijos taps itin populiarios šių metų vestuvėse.

Pasteliniai atspalviai floristikoje

Koralinis akcentas

Leiskite spalvai dominuoti ir išsiskirti savo išraiškingumu. Venkite sodrių atspalvių ir rinkitės labiau neutralias spalvas (pilka, alyvuogių, smėlio) arba prislopintus ryškių atspalvių variantus (tamsiai smaragdinė, žalia). Tokiu būdu koralinė spalva taps ryškiu akcentu, kuris nuspalvins svarbią dieną ir suteiks jai ekstravagancijos ir žaismingumo!

Pilkai koralinis dekoras

Koralų rifai ir jūra

Koralinė su visais jūros atspalviais sukurs neapsakomai švelnų, lengvą ir romantišką spalvų derinį. Melsvi atspalviai puikiai papildys blyškiai koralinę spalvą, o norint sukurti ryškų dekorą galima drąsiai rinktis derinį taip sodrios koralinės ir tamsiai mėlynos spalvos.

Mėlynai koralinės vestuvės

Ryškus derinys

Raudona, oranžinė ir rožinė kartu su koraline spalva sukuria drąsų, ryškų derinį, kuris vis labiau populiarės šiais metais. Šie sodrūs tonai prislopins ryškiai koralinę spalvą ir tuo pačiu padarys ją harmoninga kompozicijos dalimi.

Ryškus dekoras

Koralinės spalvos gėlės

Nors koralinės spalvos gėlės floristikoje sutinkamos ne taip dažnai, tačiau tai ne priežastis jų atsisakyti dekoruojant savo šventę. Viena iš koralinės spalvos gėlių yra rožė. Ko gero, universaliausia gėlė, kurią galima nusipirkti bet kuriuo metų laiku. Rununkulai, bijūnai ir kalijos be abejonės labai moteriški augalai, kurie suteiks bet kokiai kompozicijai romantikos ir švelnumo. Šiltos koralinės spalvos tulpės puikiai papildys bet kurią puokštę, o ryškūs jurginai suteiks sodrumo ir spalvų.

Koralinės spalvos gėlės

Manome, jog Coral living iš tiesų labai energingas atspalvis ir spinduliuoja pietų jūrų šiluma, todėl be abejonės ras savo vietą floristikoje ir dekore. Toks saulėtas ir žaismingas tonas žūtbūt suteiks šilumos ir spalvų jūsų šventei bet kuriuo metų laiku.

Nuotraukos – Pantone, Pinterest

Parašykite komentarą